Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Γλέντι..


Κώδικες3


Κώδικες2


Κώδικες1


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΧΕΡΙΑ Νο 2

ΧΕΡΙΑ ΝΟ 1

ΧΟΡΟΣ 2

ΧΟΡΟΣ 1

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

..η διάλεξη της Ελεάννας Χατζηιωάννου...




Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου της Παλλήνης, "Οινοποιείο Πέτρου", η Ελεάννα εισηγήθηκε το θέμα "Διανοητική ανάπτυξη και Εικαστική Αγωγή".
Οι παρευρισκόμενοι,
ενημερώθηκαν για τις τελευταίες έρευνες σχετικώς με την επίδραση της Εικαστικής Αγωγής στην διανοητική ανάπτυξη των παιδιών. Το τεκμηριωμένο υλικό που κατέθεσε η διαλεγομένη, και το οποίο υποστήριξε με 40 περίπου σχετικές φωτογραφίες από την διεθνή βιβλιογραφία καθώς και από ίδια έρευνα, έγινε αφορμή για πληθώρα ερωτήσεων των παρευρισκομένων.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

...καθ' οδόν.....

....κι αφού, λοιπόν, κρίνεται, εκ των πραγμάτων, αδύνατη η εκ μέρους μου περαιτέρω παρακολούθηση της ομάδας "coloristess", ας έχω έστω την χαρά (...ή την ψευδαίσθηση) ότι συμμετέχω μακρόθεν στο μάθημα.
Ο ανωτέρω πίνακας τιτλοφορείται "Η κηδεία" και ανήκει στον Κώστα Παπανικολάου.
Θα επιθυμούσα, αν φυσικά το επιτρέπει και ο Δάσκαλος, λαβαίνοντας αφορμή από αυτό το έργο να κάναμε....συγγνώμη! να κάνετε μια συζήτηση (εγώ θα την ακούσω από το μαγνητοφωνάκι!)
Αν μου επιτρέπετε (αι), παραθέτω μερικές - κατά την άποψή μου- λέξεις κλειδιά:
αναπαραστατική τέχνη, υπαινιγμός, μεταφυσικό, αντιστικτική σύνθεση νοηματικού περιεχομένου, καθολικές αλήθειες, διηνεκές, γραμμικός χρόνος, στιγμιότυπο.
Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρουσα μια συζήτηση για το ποιά είναι τα μέσα τα οποία μεταχειρίζεται ο ζωγράφος ώστε να αποφύγει την παγίδα του εκδραματισμού.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Φιλιά
Ελεάννα